Bästa kreditkortet 2016

Idag så finns det en många kreditkort på marknaden som alla har olika fördelar, en marknad som också växer för varje månad och år som går.

Att veta vilket eller vilka olika kreditkort man ska välja kan vara riktigt svårt, just därför har vi valt att hjälpa dig med hur du ska tänka och med vad som faktiskt är viktigt att veta gör att hitta bästa kreditkortet 2016.

Idag så finns det också en hel del nischade kreditkort som tex. Riktar sig till dig som gillar att resa mycket och gärna, till dig som uppskattar erbjudanden och rabatter eller till dig som handlar specifikt i en särskild matbutik.

Alla dessa nämnda exempel är enbart några av alla de snabbt växande nischade kreditkort som du som kund har att välja mellan när du letar efter det bästa kreditkortet 2016.

Easyliving utsett till bästa kreditkortet 2016

Vilket är det bästa kreditkortet 2016 för dig?

Vilket som just är det bästa kreditkortet för dig som kund är såklart en väldigt individuell fråga. Just därför så behöver du först och främst fundera på saker som:

  • Vad du kommer att köpa med ditt kreditkort och vilken ränta du kan få på ditt kort.
  • Hur ofta du kommer att använda kortet.
  • Var du kommer att använda ditt kort samt vad övrigt du önskar få ut av ditt kreditkort och vad som är viktigt för dig att kortet också innehåller.

Vilka köp ska du använda ditt kreditkort till?

Detta är som sagt en viktig fråga att ta ställning till. Kommer du att använda ditt kreditkort till vardags i allt från matbutiker, restaurangbesök, när du tankar bilen till när du ska ut och resa? Ja då är utan tvekan ett allmänt kreditkort med bra ränta det bästa kreditkortet 2016 för just dig.

Kreditkort för dig som gillar shopping

På ett allmänt kreditkort som du mer eller mindre kommer att använda dagligen så finns det också massor av olika kort som kommer med bonusar, cashback, erbjudanden och rabatter. Här behöver du som alltid jämföra kreditkort mot kreditkort för att se vilket som passar just dig allra bäst helt enkelt.

Reser du mycket?

Vet du på förhand om att du främst kommer att använda ditt kreditkort när du ska åka på den härliga semesterresan till Gran Canaria eller när du är ute och reser överhuvudtaget? Då är ett nischat kreditkort eller ett resekort/resekreditkort som de även kallas det bästa alternativet. Även här så finns ett flertal olika kort att kunna välja mellan.

Stora matinköp eller mycket bilkörning?

Är det matshopping på Willys och ICA som främst gäller så finns riktade kreditkort just för matvarukedjor och butiker, detsamma gäller om du mer eller mindre kommer att använda ditt kreditkort för att tanka bilen.

Även här så är dessa exempel här ovan bara ett urval av de kreditkort som finns att ta del av. Vet du om att du har din favoritbutik som du gillar att handla i så är det värt att se över om de också har ett förmånligt kreditkort som de ger ut till sina kunder.

Välj efter dina behov

När du väl har fått ditt kreditkort och ditt kreditkortslån beviljat så är det som alltid upp till dig själv vad du önskar köpa med ditt kreditkort. Du kan även göra köp i butiker, shoppa online eller göra vanliga kontantuttag i uttagsautomat i Sverige som utomlands.

De köp som du gör med ditt kort kan du välja att betala med månadsfaktura. Du har även möjlighet att göra räntefritt köp, detta kan gälla i upp till hela 55 dagar hos vissa kreditkortsföretag men varierar alltid mellan företag till företag.

För att ditt köp ska bli räntefritt så behöver du dock betala hela summan som står på din månadsfaktura, detta är något som alla kreditkortsföretag också har gemensamt. Väljer du att istället delbetala din faktura så tillkommer en amortering med tillhörande ränta.

När kommer du att använda ditt kreditkort?

När eller hur ofta du kommer att använda ditt kreditkort är också viktigt att tänka på. Kommer du använda ditt kreditkort till vardags och köpa stort som smått så är det som alltid bra att ha en lägre ränta på sitt kreditkort.

Här är det också bra att välja ett kreditkort där en hel del olika förmåner som trevliga bonusar, rabatter och bra försäkringar också ingår.

Skulle du däremot använda ditt kreditkort ytterst sällan eller kanske t.o.m. för något specifikt önskemål som tex. Vid köp av en resa och även under själva resan utomlands? Ja då är ett kreditkort som är gratis, d.v.s. ett kreditkort utan årsavgift, ett mycket bra val.

Var kommer du att använda ditt kreditkort och vad vill du ska ingå i ditt kort?

Om du vet att du tex. Kommer att använda ditt kreditkort specifikt för storhandling på Willys varje vecka eller kanske för inköp i en specifik klädvarukedja eller bensinstation osv.? Då är det absolut värt att se över om du ska ha ett nischat kreditkort för just detta.

Även om nischade kreditkort idag finns i hundratals ute på marknaden så är det ändå oftast så att ett allmänt kreditkort kan vara ett bättre val, varför är det då så?

Jo, ett allmänt kreditkort har oftare (inte alltid) en lägre ränta men framför allt så är det vanligare att de kommer med bättre bonusar, erbjudanden och rabatter.

På ett allmänt kreditkort så är det också vanligt att du får bonus på alla de köp som du gör, oavsett vilken eller vilka butiker du än handlar i. Ett nischat kreditkort kommer också ofta med bra förmåner som rabatter för dig som kund, men då oftast inom den specifika butiken eller varukedjan och inte utanför den.

Massor av trygghet och försäkringar i ditt kreditkort

För många som letar efter det bästa kreditkortet 2016 så är trygghet och goda köpvillkor viktigt. I alla kreditkort som är utgivna i Sverige så ingår en eller flera försäkringar, det räcker med att du har aktiverat ditt kort och handlat med det för att den eller de olika försäkringarna som ingår också ska börja att gälla.

Som ett ex. Så ingår alltid en reseförsäkring för alla kreditkort som är utgivna i Sverige, som oftast så brukar det räcka med att du betalar minst 75% av din resa med kortet för att denna försäkring ska börja att gälla.

Om det är viktigt för dig att bra försäkringar också ingår i ditt kreditkort så är det också bra att du på förhand jämför flera olika kreditkort mot varandra, allt för att du ska kunna hitta det bästa kreditkortet 2016 för just dig.