Bästa kreditkortet 2018

Med idag flera hundratals kreditkort på marknaden utgivna från svenska företag så är det inte det lättaste att hitta det bästa kreditkortet 2018. Just därför så hjälper vi dig på traven i hur du ska hitta det som passar just dig och dina behov som önskemål allra bäst.

När det gäller att hitta rätt som bäst kreditkort för dig så är detta helt beroende på vad det är du kommer att köpa med ditt kreditkort, vart någonstans du kommer att handla, hur ofta du handlar samt om det är viktigt för dig med bra bonusar och rabatter.

Vad som är bäst kreditkort 2018 för just dig kan helt enkelt vara fel för någon annan, just p.g.a. av att vi alla har olika köpbehov och köpvanor. Det är även därför som en jämförelse mellan alla de olika kreditkorten som nu bombarderar den svenska marknaden också är nödvändig. En jämförelse som kan göra att du faktiskt kan spara tusenlappar för varje år.

Självklart så vill du även få ditt kreditkort med en så låg tillhörande ränta som det bara också är möjligt, detta då ett kreditkortslån också är ett lån som ska betalas tillbaka och då du även vill göra detta till en så låg extra kostnad som möjligt.

Räntan som du kan erbjudas är individuell beroende på hur din personliga privatekonomi ser ut och varierar även mellan banker, företag och de kreditinstitut som ger ut kreditkorten.

OKQ8 utsett till bästa kreditkortet 2018

 • Max kredit: 100 000 kr
  Ränta: 10,95 %
  Årsavgift: 0 kr
  Räntefritt: 50 dagar
  • 6 månader räntefria varje kalenderår
  • 20 försäkringar, prisgaranti, allriskförsäkring och ett års extra garanti.
  • Rabatt upp till 5% hos 2000 butiker
  • Delbetala köp över 10 000 kr

Att tänka på när du jämför kreditkort!

Vilka faktiska kostnader kreditkortet har 

Först och främst vilken ränta är den förmånligaste och bästa som du kan få? Den tillhörande räntan bör ses som en kostnad och är alltid individuellt anpassad.

I övrigt så finns det avgifter och kostnader som kan tillkomma på varje kreditkort, även här skiljer de alla sig åt och det är värt att jämföra kreditkorten mot varandra just för att hitta det bästa kreditkortet 2018 för dig.

Vissa kreditkort kommer utan årsavgift, på så vis så är det gratis tills dess att du börjar att använda ditt kort. Med vissa kort så kan du även göra kontantuttag utan extra avgifter både i Sverige som när du är utomlands.

Andra kreditkort kommer med en tillhörande årsavgift och/eller mindre avgifter för kontantuttag. Även om kortet kommer med tillhörande avgifter så kan det ändå vara ett bättre kreditkort för just dig beroende på vad du önskar få ut av ditt kort.

Även om kortet har en årsavgift, som också varierar från företag till företag, så kan kortets andra förmåner som tex. En lägre ränta, en riktigt bra cashback eller bra tillhörande försäkringar göra att det ändå är det bästa kreditkortet för dig.

Vilken kreditgräns du är i behov av

Gå noga igenom på förhand hur mycket kredit du faktiskt behöver ha kopplat till ditt kort.

Du behöver också veta om att din privatekonomi kommer att kunna klara av denna extra utgift, en utgift som kommer som en månadsfaktura med tillhörande ränta. Oftast så finns även minsta minimumsumma att behöva betala när det gäller din amortering.

En av de största fördelarna med ett kreditkort är annars möjligheten att kunna köpa nu och betala senare med månadsfaktura, även här så behöver du veta om att du kommer att kunna betala dina köp som kommer på nästföljande månadsfaktura.

Här rekommenderar vi alltid att du ser över din privatekonomi genom att göra en månadsbudget och även en årsbudget över dina privata inkomster och utgifter. Om du ser att din ekonomi klarar av ett kreditkortslån och dess tillhörande kostnader och att du vet om att du kan hantera det så kan ett förmånligt kreditkort vara riktigt bra.

Många av kreditkortsföretagen som ger ut kreditkort erbjuder även sina kunder räntefria köp under en viss period, denna period varierar också från företag till företag men kan ibland vara så lång som upp till 55 dagar.

Ditt köp blir räntefritt när du betalar hela summan på din månadsfaktura, väljer du istället att avbetala dina köp under flera månader så tillkommer däremot den individuella ränta som du har blivit beviljat på ditt kreditkort.

Vad för förmåner du kan få på ditt kreditkort

En av de viktigaste frågorna för många kreditkortskunder. Det är även inom detta område som det skiljer sig allra mest åt bland de olika kreditkortsföretagen i Sverige. Till att börja med så behöver du först fundera ut vilka förmåner som tex. cashback, rabatter och bonusar som kan vara viktiga för dig.

För att ta några exempel, är du någon som flyger mycket i ditt arbete och privat? Ja då kan ett kreditkort anpassat just efter detta vara allra bäst. Här finns rabatter att hämta hem på själva resan, på hotell, tillgång till flygplatslounger m.m.

Är du istället någon som ofta storhandlar på matjättarna Willys eller ICA så kan ett bra kreditkort med återkommande rabatter och bonuscheckar från dessa vara det rätta valet.

Skulle du pendla till och från jobbet dagligen och även köra en hel del bil även privat? Då kan ett specifikt kreditkort utgivet från någon av de stora bensinkedjorna vara det rätta valet, i detta fall så skulle du få rabatt på drivmedel som andra rabatter och erbjudanden inne på bensinkedjans fysiska butiker.

Är du någon som handlar ofta och mycket med ditt kort till vardags och inte enbart på ett enda specifikt ställe? Då är utan tvekan ett allmänt kreditkort allra bäst och där du även får cashback på alla de köp som du gör oavsett köpställe.

Är du en kund som värdesätter trygghet alla mest? Idag så ingår det en eller flera försäkringar i samtliga kreditkort som utgivs av svenska företag.

Samtliga kort har tex. en tillhörande reseförsäkring. Utöver detta så kan tex. andra försäkringar som olycksfallsförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring, förseningsförsäkring m.fl. också ingå.

Ansök om bästa kreditkortet 2018

För att hitta det bästa kreditkortet 2018 behöver du jämföra kreditkort, dess villkor och förmåner mellan varandra för att hitta det som är det perfekta kortet för just dig.

Du hittar de allra förmånligaste kreditkorten vad gäller både lägre ränta som deras tillhörande förmåner här på hemsidan.

När du väl har hittat rätt kort för dig så ansöker du lätt och enkelt genom att klicka dig in på det kort som du har bestämt dig för, du får svar omgående på din ansökan.