Bästa kreditkortet 2019

Hur ska man välja rätt kreditkort när det idag finns över 200 kreditkort utgivna på den svenska marknaden? Ja det är inte helt enkelt att hitta rätt i denna djungel av olika kreditkort och företag.

För att göra allt än svårare att välja så finns det faktiskt även en hel del extra fördelar när det gäller kreditkort numera och som det inte fanns för enbart några få år sedan.

Vi tänkte här gå igenom allt vad som är värt att veta och hur du ska tänka när du letar efter det bästa kreditkortet 2019 för just dig.

Alla kreditkort har sina fördelar och sina nackdelar och det finns idag massor av kort som är riktade till specifika kunder och områden som det även är till specifika köpställen eller butiker.

Norwegian utsett till bästa kreditkortet 2019

Kreditkort med lägre ränta

Hur man än vänder och vrider på att jämföra kreditkort mellan varandra så är det ändå en sak som är det viktigaste att börja med, vilken ränta du kan få på ditt kreditkort.

Det är viktigt att komma ihåg att ett kreditkortslån också ska betalas tillbaka till banken eller till kreditinstitutet som du har ditt kort hos, detta även om du nyttjar möjligheten till att betala med den månadsfaktura som många långivare numera också erbjuder.

Så nummer ett att starta med är att se över de kort som du kan få en förhållandevis låg ränta hos, något som gör att du kommer att betala mindre räntekostnader och på så vis sparar pengar i förhållande till annat eller andra kort med en betydligt högre ränta.

Vad vill du att ditt kreditkort ska innehålla?

Som kund så behöver du även fundera på vad det är som du kommer att handla med ditt kort. Kommer du att använda ditt kort till enbart vissa köp som resor, matvaror, bensin eller elektronik?

Kommer du att använda ditt kort mer eller mindre dagligen och göra i stort sett alla dina inköp med ditt kreditkort?

Önskar du att kortet ska ha många olika försäkringar som täcker flera olika områden? Eller kanske är det så att det är ett riktigt bra bonusprogram och andra trevliga erbjudanden som är det absolut allra viktigaste?

För alla dessa specifika områden som även allmänna områden finns det alltså olika kreditkort, det är upp till dig som kund att välja det som passar dig bäst helt enkelt.

Jämför kreditkort men se också gärna över vad andra kunder säger som sina kreditkort, detta kan man enkelt hitta online via kundernas recensioner och betyg på sina kreditkort.

Vilka kostnader har ett kreditkort?

Vilka kostnader ett kreditkort har skiljer sig från kort till kort. Det finns kreditkort som har en årsavgift på upp till några hundralappar precis så som det finns kreditkort som har 0 kr i årsavgift.

Hos vissa kreditkort så kan det tillkomma en avgift (oftast minst 35 kr) när du önskar göra ett kontantuttag i en bankomat, men även här så finns det också en hel del kreditkort där det inte tillkommer någon uttagsavgift.

För många kunder så är det populärt att betala med sitt kreditkort när man är utomlands. Det tillkommer som oftast en valutaväxlingsavgift på vanligen runt 1,75% på varje köp som man gör, även här varierar denna avgift och även här så finns det vissa kort som inte har någon valutaväxlingsavgift överhuvudtaget.

Det ska också sägas att bara för ett kreditkort kommer med en årsavgift på låt oss säga 395 kr per år behöver det inte vara ett sämre kreditkort än ett utan årsavgift.

Många gånger kan det istället vara precis tvärtom då kortet med en tillhörande årsavgift kan ha ett riktigt bra bonusprogram som till exempel ger dig cashback på alla dina köp oavsett var och när dessa än görs.

På så vis så blir kortet värt att ha då den återbetalning som man kan få många gånger kan överstiga den faktiska årsavgiften för kreditkortet.

Andra fördelar med bästa kreditkortet 2019

Som vi redan har varit inne på så behöver du som kund jämföra kreditkort för att kunna komma fram till vilket eller t.o.m. vilka som passar just dig och dina önskemål bäst.

Som vanligt så är det saker som lägre ränta, räntefria köp, möjlighet till delbetalning via månadsfaktura, låga avgifter och bra övriga erbjudanden som är viktiga för många kunder.

Idag så finns det också andra mycket bra fördelar med mer eller mindre alla kreditkort vilket både gör dina inköp bättre, tryggare och smidigare.

Många värdesätter tex. att du som kund idag kan ha din egen personliga sida hos mer eller mindre alla långivare där du enkelt kan logga in och hantera din ekonomi.

Många banker såväl som kreditinstitut har även en egen mobil-app där man precis som på hemsidan också kan sköta sina ärenden som att göra månadsbetalningar, ansöka om att höja sitt lån, begära månadsfri betalning som att bara allmänt få en bättre överblick över sin ekonomi.

Idag så har i stort sett alla kreditkortsföretag även en dygnet runt service för spärrning av kreditkort, om olyckan på något vis skulle vara framme så att du skulle behöva spärra ditt kort. Ihop med att du också behöver identifiera dig (oftast via bank-id eller mobil-id) när du gör köp online, så är betalning med kreditkort en mycket säker och trygg metod.

Nyare kreditkort kommer också med möjlighet till kontaktlös betalning. Detta gör att du som kund kan ”blippa” dina köp genom att enkelt hålla upp kreditkortet mot kassaterminalen tills dess att ditt köp har genomförts.

Till kontaktlös betalning hör även Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay där man som kund också kan göra betalningar genom att bara låsa upp skärmlåset på sin mobil och sedan hålla sin mobiltelefon mot kassaterminalen tills dess att köpet har godkänts.

Att välja rätt kreditkort för dig gör också att du får det bästa kreditkortet 2019, med rätt kreditkort i plånboken så går det också att spara flera tusenlappar om året. Just därför så är det alltid värt att jämföra kreditkort för att du också kunna ta del av det som du önskar ha.