Marginalen Bank Gold kreditkort

Marginalen Bank Gold kreditkort

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
16,90 %
Räntefritt
50 dagar
Årsavgift
195 kr

Fördelar med Marginalen Bank Gold kreditkort

 • Prisgaranti, leveransförsäkring och allriskförsäkring ingår
 • Räntefri kredit upp till 50 dagar
 • Ingen årsavgift första året
 • Möjlighet att delbetala inköp

Bra kreditkort för shopping

9 användbara försäkringar som allrisk och reseförsäkring ingår. Valfri kredit upp till 100 000 kronor. Full självservice via mobilapp & internetbank. Återbäring på onlineköp via Handla smart och upp till 50 dagars räntefri kredit.

Om du letar efter ett mycket bra kreditkort fullsmockat med bra försäkringar, erbjudanden och schyssta villkor, ja då ska du absolut ta dig en närmare titt på kreditkortet från Marginalen Gold.

Den enda faktiska kostnad som kortet har är dess årsavgift på 195 kr, i övrigt så kostar inte kreditkortet något förrän du faktiskt också använder det.

Än bättre blir Marginalen Gold för dig som blir helt ny kund då företaget också bjuder dig på första årsavgiften, ett riktigt bra välkomsterbjudande från Marginalen Bank som också är företaget bakom kreditkortet.

Bakom det trevliga välkomsterbjudandet för alla nya kunder så finns såklart också tanken att man som kund också ska få känna på alla de bra fördelar och förmåner som kortet har och på så vis också stanna kvar som en nöjd och trogen kund under många år framåt.

Det råder inga tvivel om att man också har lyckats med just detta fullt ut, tillströmningen av nya kunder är fantastiskt bra och lika bra är även resultaten av de som stannar kvar som nöjda kreditkortskunder hos Marginalen Gold.

Även om välkomsterbjudandet om en slopad första årsavgift på 195 kr är bra för alla nya kunder så är det definitivt inte årsavgiften från år 2 som är avgörande när man sedan väljer om man vill stanna kvar som kund eller inte. Detta då årsavgiften ändå är så liten med tanke på vad man ändå får för fördelar när man tecknar upp sig för ett Marginalen Gold kreditkort.

Därför ska du välja ett Marginalen Gold kreditkort

Är du någon som gillar trygghet, säkerhet och riktigt bra försäkringar när du handlar något? Ja i sådana fall så är du inte ensam. I ditt kreditkort från Marginalen Gold så får du som kund hela 9st. försäkringar som också ingår i kreditkortet, vid en jämförelse med andra kreditkort i Sverige så är detta inte bara mycket bra utan också otroligt svårslaget för konkurrenterna.

Försäkringar som ingår:

 • Avbeställningsskydd. Med ditt Marginalen Gold kreditkort så kan du få ersättning på upp till 20 000 kr per person och max 60 000 kronor per kreditkort.
 • Det kan alltid hända oförutsedda händelser som kan göra att du kan missa ditt utreseflyg. Denna försäkring kan ersätta de kostnader du har med upp till 2 000 kr per person och max 6 000 kr per kreditkort.
 • Bagageförsening och försening av allmänt färdmedel. Här har du rätt till ersättning redan efter att ditt bagage blivit försenat i 4 timmar.
 • Allriskförsäkring för alla köp som görs i Sverige eller hos nordisk webshop gör att du kan få en ersättning om högst 20 000 kr. Försäkringen gäller om du med ditt kreditkort tex. Köper hushållsmaskiner eller hemelektronik (Obs! Gäller inte för kameror, datorer, mp3 spelar eller mobiltelefoner) för minst 1 000 kr, försäkringen gäller vid dessa köp i 3 år och för övriga produkter så ingår 90 dagars allriskförsäkring.
 • Självriskskydd. Denna försäkring kan hjälpa dig med självrisken med upp till 10 000 kr om något skulle tex. Hända din bil eller i ditt hem när du är ute på resande fot.
 • Vem har inte låst sig ute eller tappat sina nycklar någon gång? Denna försäkring täcker kostnaden för låssmed till bil och till din bostad. Dessutom så ingår även byte till nytt lås och till nya nycklar på upp till max 3 000 kr.
 • Självriskeliminering hyrbil. Här kan du få ersättning på upp till 10 000 kr och försäkringen kan slå in när du är på resa utanför Sveriges gränser och det inträffar en skada på hyrbilen som omfattas av uthyrningsföretagets försäkring. Här finns rätt till ersättning att hämta för antingen för betald självrisk eller för kostnaden för reparation om den understiger summan för själva självrisken.
 • Självriskeliminering för bilbärgning och för assistans. Ersättning kan utgå till dig för betald självrisk eller om kostanden för den skulle understiga självrisken med upp till 2 000 kr. Försäkringen gäller enbart för din privata bil och när du tankar med kreditkortet.
 • Ersättning om du skulle råka tanka fel bränsle i din privatbil. Skulle detta ske så kan du få ersättning på upp till 3 000 kr för rengöring av bränslesystem och tank samt för byte till nytt bränslefilter.

Även om det kan kännas som en självklarhet för många så är det ändå bra att veta om att för att försäkringarna här ovan också ska gälla så behöver du ha gjort köpet med ditt kreditkort.

Detta ingår också i ditt Marginalen Gold kreditkort

Valfritt kreditutrymme på ditt kort från 15 000 kr och upp till 100 000 kr är också helt okej för att vara ett kreditkortslån.

Även om detta är bra så tycker vi ändå att det är ett par andra fördelar utöver just detta och alla trygghetsförsäkringar som får kortet att sticka ut ifrån mängden.

Detta är bl.a. att du får möjlighet till 2 betalningsfria kalendermånader varje år. Villkoren för detta är att månaderna inte får vara sammanhängande.

Ränta och eventuella avgifter läggs på nästa kontoutdrag om man väljer att utnyttja detta schyssta erbjudande.

Som med andra kreditkort så kan du också välja att delbetala dina köp. Med Marginalen Golds kreditkort så har du möjlighet att delbetala köp över 5 000 kr och du väljer själv vilken återbetalningstakt du önskar ha.

Varken ränta eller avgift tillkommer om du betalar hela beloppet direkt, det vill säga hela summan som kommer att stå på den faktura som du får. En räntefri kredit på upp till 50 dagar är också väldigt frikostigt i jämförelse med andra konkurrenter i branschen.

Om du skulle få en oväntad utgift eller faktura i din privatekonomi så kan du också enkelt föra över pengar till andra bankkonton eller betala fakturor med ditt kort genom tjänsten Marginalen Flex.

Utöver allt detta ovan nämnt så kan du också få återbäring på alla dina köp i över 200 anslutna onlinebutiker.

Priser och villkor med Marginalen Gold

Den effektiva räntan är 17,73 % och gäller vid uppskjuten betalning och utnyttjad kredit på 20 000 kr, fast årsränta vid kontantuttag är 16,9%.

Årsavgiften är 195 kr, företaget bjuder dig dock på din första årsavgift som kund så att du slipper denna summa.

Kostnad för E-faktura är 0 kr och för pappersfaktura, 25 kr. Avgifter för kontantuttag inom EU som utanför EU är 3% och alltid minst 35 kr. En valutaväxlingsavgift om 1,65% tillkommer på alla köp som görs utomlands med kortet.

Skulle du önska ett extrakort så kostar det 50 kr där den som ska ha extrakortet behöver vara minst år 18 år fyllda.

Önskar du att ditt årsbesked från Marginalen Gold ska skickas som brevutskick så kostar detta 100 kr, en summa som du enkelt kan slippa då du kan se detta gratis när du är inloggad på dina personliga sidor hos Marginalen bank.

Fakta om Marginalen Gold kreditkort

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,90 %
Effektiv ränta: 16,76 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Övertrassering: 75 kr
Förseningsavgift: 95 kr