Resurs Gold kreditkort

Resurs Gold

Kreditgräns
150 000 kr
Kreditränta
12,36–17,32 %
Räntefritt
60 dagar
Årsavgift
245 kr

Fördelar med Resurs Gold kreditkort

 • Kan få upp till 150 000 kr i kredit
 • Lång kredittid upp till 60 dagar
 • Samla bonuspoäng på alla köp
 • Reseförsäkring ingår

Kreditkort med hög kredit och lång kredittid

Med Resurs Gold får du upp till 150 000 kr i kredit, vilket är högre än för andra kreditkort. Kortet har upp till 60 dagar räntefri kredit. Med kortet får du även bonuspoäng på alla köp och reseförsäkring när du betalar resan med kortet.

Resurs Gold kreditkort

Från Resurs Bank så kommer kreditkortet Resurs Gold, ett kort som bara blivit allt populärare med åren. En av de största anledningarna till detta är kortets mycket bra cashback och bonusprogram vilket gör det till ett av de bästa bonuskorten i Sverige idag.

Resurs Gold är utan tvekan ett kort som allra främst riktar sig till just dig som gillar att shoppa och som även tycker om att bli rikligt belönad för det.

Här får du bonuspoäng på alla de köp som du gör med ditt kreditkort, 0,5 poäng per spenderad krona rättare sagt. Här finns heller inga restriktioner utan du får bonuspoäng på varje köp som du gör där det är möjligt att betala med MasterCard.

De bonuspoäng som du har tjänat in kan du sedan lösa in mot fina produkter eller tjänster inom fritid, hotell & resor, hemelektronik, presentartiklar samt produkter inom hem & kök.

För att shoppa loss med dina bonuspoäng inne på bonusprogrammet, Resurs Poängshop, så behöver du bara logga in på dina sidor inne på resursbank.se och där sedan klicka hem den eller de saker som du vill lösa in dina bonuspoäng mot.

Vill man hellre lösa in sina bonuspoäng mot att skänka Radiohjälpen eller Cancerfonden en slant så kan man också välja att göra det, vilket är bra för alla som gillar välgörande ändamål.

Det man verkligen måste gilla med detta bonuskort är att du också samlar på dig bonuspoäng med kortet när du gör kontantuttag, när du betalar kortets årsavgift (245 kr/år), när du betalar dina räkningar med kortet eller när du betalar vissa abonnemangstjänster.

Dessa saker gör också kortet unikt när man även väljer att jämföra det mot andra kreditkort och bonuskort som finns i Sverige, något som också är bra att ha koll på för alla oss shoppingfantaster där ute.

Även om detta främst är ett mycket bra shopping- och bonuskort så är man också ett av de kreditkortsföretag i Sverige som erbjuder längst möjlighet till räntefria köp (60 dagar) samt så erbjuder man även en av de högsta lånesummorna i branschen, upp till hela 150 000 kr.

60 dagars räntefri kredit med Resurs Gold

Bonusprogrammet och Resurs Poängshop i all ära men det finns även flera andra fina fördelar som många kunder också uppskattar med kreditkortet.

En av dessa saker är utan tvekan möjligheten till 60 dagars räntefri kredit. Vid en jämförelse med andra kreditkort i Sverige så tillhör Resurs Gold också en av de allra bästa i klassen med detta erbjudande.

Med Resurs Gold så har du också friheten med att själv bestämma om du vill betala dina köp på en gång eller om du vill delbetala ditt köp.

Väljer du att dela upp beloppet så kan du göra detta på exempelvis 6 månaders räntefri delbetalning, du väljer själv din betalningsplan. Hur mycket du vill betala efter din personliga betalningsplan väljer du månaden efter du har gjort ditt köp och när du får din faktura.

Ett räkneexempel från Resurs Bank skulle då kunna se ut (vid beviljad kredit på 15 000 kr):

 • Rörlig årsränta: 0 %
 • Administrationsavgift/mån: 39 kr
 • Uppläggningsavgift: 97 kr
 • Effektiv ränta:3,85 %
 • Kreditkostnad: 331 kr
 • Delbetalning månad 1: 2 539 kr
 • Delbetalning månad 2: 2 636 kr
 • Resterande delbetalningar under månaderna 3 – 6: 2 539 kr
 • Ditt totala belopp att betala enligt räkneexemplet här ovan skulle då bli: 15 331 kr (Årsavgiften på 245 kr är inte inräknad).

Reseförsäkring ingår

En reseförsäkring ingår också i Resurs Gold, inte något konstigt med det då detta ingår i alla kreditkort utgivna i Sverige, det som dock kan variera från kort till kort är villkoren för att reseförsäkringen ska träda i kraft.

Hos Resurs Gold så gäller försäkringen för dig men också för hela din familj när resan betalas med kortet och med minst 75% av kostnaden för själva resan.

En bra trygghet att ha i ryggen om olyckan skulle vara framme och du eller någon familjemedlem skulle bli av med ert bagage eller om bagaget skulle vara försenat. Försäkringen gäller även om tex. Ert transportmedel skulle bli försenat eller aldrig dyka upp.

Kostnader för Resurs Gold

En årsavgift på 245 kr är den enda faktiska kostnaden för kortet tills (eller om) dess att du börjar att använda det för att göra delbetalningar av dina gjorda köp, eller om du gör kontantuttag eller om du gör köp utomlands.

Uttagsavgift (gäller både i bank eller i uttagsautomat), 2,97 % i påslag, vilket motsvarar minst 35 kr. Valutaväxlingsavgift på 1,97 % tillkommer för alla köp med kortet som du gör när du är utomlands.

Skulle du önska ett extrakort till tex. En familjemedlem så kostar detta 50 kr, vilket dock är en engångsavgift där villkoret för att den ska ha extrakortet är att den är 18 år fyllda.

Räntekostnaden varierar beroende på vad du kan uppvisa för kreditvärdighet vid din låneansökan precis så som den gör hos alla banker och långivare. Det du kan förvänta dig är en individuell ränta mellan 12,36 % och upp till 17,32 %, den effektiva räntan är 16,94 %.

Vid din ansökan så tas en kreditupplysning så som det alltid måste göras enligt svensk lag. I övrigt vad gäller krav och villkor för att få ett kreditkortslån beviljat hos Resurs Gold så är grundkraven att du är 18 fyllda, inte är arbetslös och är utan betalningsanmärkningar.

Fakta om Resurs Gold kreditkort

Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 17,32 %
Effektiv ränta: 7,70 – 24,96 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Aviavgift: 39 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr
Förseningsavgift: 145 kr