Easyliving kreditkort

easyliving

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
13,95 %
Räntefritt
56 dagar
Årsavgift
195 kr

Fördelar med Easyliving kreditkort

 • Upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Leveransförsäkring vid internetköp
 • Allriskförsäkring och förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik
 • 0% valutapåslag utomlands

Kreditkort med bra förmåner

Inget valutapåslag när du är utomlands. Allriskförsäkring, förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik, evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka utan självrisk om du skulle bli sjuk. Dessutom leveransförsäkring vid internetköp självriskreducering på upp till 15 000 kronor utomlands vid hyra av bil och moped.

Easyliving kreditkort ges ut av Collector Bank och är ett av marknadens allra bästa kreditkort, särskilt för alla oss som tycker om att göra resor ofta och gärna länge.

Kortet har blivit till en succé, inte bara bland många ressugna utan även för många andra kunder som nu också har fått upp ögonen för fördelarna med detta kreditkort.

Vi har tagit Collector Banks succékort under luppen för att hitta alla de fördelar (och nackdelar) som kortet har. Allt för att du som privatkund ska kunna avgöra om detta är ett kreditkort som passar dig och de önskemål och behov som du har med ett bra kreditkort.

Vad kostar ett kreditkort från Easyliving?

Årsavgift är 195 SEK, detta är den enda fasta kostnaden för kortet. Kreditkorten har en förhållandevis låg räntekostnad i jämförelse med andra kreditkort på marknaden, 13,95% är den årliga krediträntan.

Om du tex. Får ett kreditkortslån beviljat på 20 000 kr hos Easyliving med den årliga krediträntan om 13,95 % ihop 12 betalningsperioder och utnyttjar de 45 räntefria dagarna som erbjuds så uppgår den effektiva räntan till 13,95 % (12,98 % utan årsavgift).

Beräkningen ovan utgår också från att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag eller liknande, andra sätt att utnyttja krediten kan leda till högre effektiv ränta vilket också är bra att på förhand veta om.

Förutom låg räntekostnad så har kortet heller inget valutapåslag vid kreditkortsköp utomlands, här har vi två av de absolut största styrkorna med detta kort och två stora anledningar till kortets växande popularitet.

Som kund så får du varje månad en faktura på förra månadens inköp och uttag som du har gjort. När din faktura sedan kommer så bestämmer du själv hur mycket du vill betala, vilket är en bra och uppskattad möjlighet.

Som vanligt är när det gäller kreditkortslån så betalar du ingen ränta om du betalar hela beloppet som står på din faktura. du att betala hela fakturabeloppet tillkommer ingen ränta. Bra att veta är att du minst kan betala 1/36-del, och som lägst 99 kr av fakturerat belopp.

Kortet har en avgift när du gör kontantuttag i uttagsautomat som tex. Bankomat eller ATM, avgiften är på 3% och minst 45 SEK per kontantuttag.

Fördelar med Easyliving Kreditkort

 • Det tas inga extra avgifter (s.k. valutapåslag) när du handlar med ditt kreditkort utomlands.
 • Låg räntekostnad 13,95%.
 • 0 kr i självrisk.
 • 45 dagars räntefritt köp.
 • Massor av bra försäkringar ingår i kortet. Reseförsäkring, avbeställningsskydd, förseningsoch olycksfallsförsäkring, självriskeliminering (om något händer ditt hem eller din bil under tiden du är borta), självriskreducering upp till 15 000 kr när du hyr en bil utomlands, allriskförsäkring, evenemangsförsäkring, leveransförsäkring samt en ett års förlängd garantiförsäkring ingår i ditt kort.
 • Kontaktlös betalning ger dig möjlighet att ”blippa” dina köp (upp till 200 kr.
 • Ladda ner företagets egna mobilapp och du kan enkelt och smidigt göra alla dina ärenden här, appen finns hos App Store och Google Play.
 • Ett av de tryggaste kreditkort som finns på den svenska marknaden idag.
 • Rabatter och erbjudanden på utvalda produkter hos Meniga Rewards.
 • Kundtjänst i världsklass och som finns tillgänglig via Chatt på hemsidan, Telefon: 010-161 00 60 och E-post: easyliving@collector.se.
 • Du ansöker snabbt och smidigt direkt här på sidan och får svar omgående.

Nackdelar med Easyliving Kreditkort

Det finns egentligen inga nackdelar med kortet som påverkar kortets slutbetyg om att vara ett av de absolut bästa valen av kreditkort i Sverige, men om vi ändå ska påpeka något så:

 • Årsavgift om 195 kr.
 • Det finns inget bonussystem så som många andra kreditkortsföretag erbjuder, något som vi hoppas ändå kan komma att ändras i framtiden och som i sådana fall skulle göra kortet komplett.

Easyliving i tryggt samarbete med Mastercard

En ytterligare fördel med ett kreditkort från Easyliving är att kortet har samarbetspartnern Mastercard i ryggen.

Med ett kreditkort från Mastercard så kan du förutom att handla på miljontals inköpsställen över hela världen även alltid känna dig trygg och säker.

Om olyckan skulle vara framme och du skulle bli av med ditt kort så att du behöver spärra det så förser Easyliving dig med ett ersättningskort, kostnad 150 kr.

Spärrtjänsten Tel. 010-161 00 60 har öppet dygnet runt. Om det behövs kan din utgivare hjälpa dig med antingen nödkontanter inom 48 timmar (om du är utomlands) eller ersättningskort inom 48 timmar (också om du är utomlands). Vill du på förhand vara säker vad som gäller just dig på din resa så kontakta Easyliving för att få svar.

Du som innehavare av ett bra Easyliving kreditkort är också automatiskt kund hos Mastercard, det innebär att du har ytterligare erbjudanden och unika upplevelser att ta del av. Mastercard erbjuder dig vad de kallar ”Priceless cities”.

I ”Priceless cities” så finns unika erbjudanden inom Konserter, Sportevents och Restaurangbesök m.m. på mer än 43 olika destinationer världen över, mer om ”Priceless cities” och alla dess erbjudanden finner du på Mastercards hemsida.

Fakta om Easyliving kreditkort

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 13,95 %
Effektiv ränta: 13,95 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 45 kr
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrassering: 150 kr
Förseningsavgift: 125 kr

Kort info om Easyliving kreditkort

Easyliving kreditkort underlättar för dig med ett aktivt liv och du betalar inget valutapåslag när du är utomlands vilket sparar pengar på resan! Dessutom ingår shopping-, evenemangs- och reseförsäkring med avbeställningsskydd när du betalar evenemanget eller resan med kortet.

När du använder Collector Banks Easyliving kreditkort så ingår olika försäkringar för smart shopping som allriskförsäkring och förlängd garanti.

Du kan även koppla Easyliving kreditkort till Wrapp som är en app med automatiska erbjudanden, rabatter och bonus. Alla erbjudanden i appen laddas på ditt kort efter att du aktiverat dem i appen. När du utnyttjat ett erbjudande får du pengar tillbaka på ditt konto inom några dagar.

Betalar du din resa med Easyliving kreditkort ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd, förseningsförsäkring och olycksfallsförsäkring. Du är även skyddad mot försenat bagage. Det ingår även självriskeliminering om något skulle hända med ditt hem, villa eller bil under tiden du är ute på resa.

I Easyliving kreditkort ingår även:

 • 0% valutapåslag utomlands
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Allriskförsäkring
 • Förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik i 1 år
 • Evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka utan självrisk om du skulle bli sjuk.
 • Leveransförsäkring vid internetköp som ersätter skadad eller försvunnen vara.
 • Nyhet! När du hyr bil eller vespa/moped utomlands med ditt Easyliving och fordonet blir skadat eller stulet ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor.

JUST NU! 0 kr årsavgift första året (värde 195 kr)!

Spärra Easyliving kreditkort

Collector Bank AB
Telefon: 010-161 00 60
E-post: easyliving@collectorbank.se