Kreditkort utan UC

Många som ansöker om kreditkort ställer sig frågan om det verkligen går att få ett kort utan en kontroll mot Upplysningscentralen eller UC som är själva förkortningen. Vi kan redan nu avslöja att det inte finns någon kortutgivare som ger ut ett kreditkort utan en kreditkontroll men du kan välja företag som inte använder UC utan istället ett annat kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode.

Det går också att ansöka om ett kreditkort som inte kräver någon inkomst. Du kan också ansöka om snabblån som inte kräver en kontroll mot UC utan som kontrollerar på andra sätt.

Det finns även möjlighet att få ett kreditkort beviljat trots betalningsanmärkningar, något vi berättar mer om nedan.

Ansök om kreditkort utan UC

Kreditkort utan UCSom vi gick igenom i inledningen av denna text är det helt omöjligt att få ett kreditkort beviljat utan kreditkontroll idag men det finns utgivare av kreditkort som kontrollerar på andra sätt.

Du kan också hitta kortutgivare som inte kräver att du har någon inkomst och i vissa särskilda fall går att få ett kreditkort hemskickat trots att du har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Nedan ska vi ta en titt på anledningarna för att ansöka om ett kort trots att du saknar inkomst, något som faktiskt är vanligare än många tror.

De främsta anledningar att ansöka om ett kreditkort utan inkomst:

  • Om du håller dig inom ramarna för de räntefria månaderna som ofta ingår går det helt utmärkt att utnyttja ett kreditkort utan att sätta dig i en skuld.
  • Du har inte hunnit få en inkomst ännu men vill ändå ha tillgång till ett kreditkort.
  • Du har börjat ditt första jobb och Skatteverket har ännu inte uppdaterat dina inkomstuppgifter.
  • Du har varit arbetslös eller sjukskriven en längre period.

Finns det kreditkort utan UC?

Finansinspektionens krav på utfärdarna av kreditkort gör att det är lag på att en kreditkontroll måste göras vid varje ansökningstillfälle. Även om upplysningen görs av ett annat bolag än UC är det alltså ändå något kortföretagen måste genomföra.

Det är dock möjligt att vissa kreditkort kan beviljas trots betalningsanmärkningar, även om det är väldigt sällsynt. Detta kan exempelvis ske om någon utomstående person med god ekonomi går i god för dig som söker med betalningsanmärkningar. Ett annat alternativ är att hitta en kortutgivare som är lite mer flexibel när det kommer till krav på dig som ansöker.

Bank Norwegian är en sådan aktör och de är dessutom kända för att bevilja kreditkort när andra säger nej, dock kan räntan bli väldigt hög och enkelt överstiga 20%. Men om du avser att betala hela skulden på förfallodagen så debiteras du ingen ränta men kan utnyttja fördelarna med kreditkort som bonus och en räntefri period.

Nedan listar vi några fördelar med att kortföretagen gör en upplysning på dig som ansöker:

  • De får en samlad bild av din ekonomi och återbetalningsförmåga.
  • De kan enklare sätta en individuell ränta.

Varför vill man ansöka om kort utan UC?

Den främsta anledningen varför människor försöker undvika UC-kontroller är för att flera sådana förfrågningar kan påverka din kreditvärdighet negativt. Det kan exempelvis vara så att du precis gjort en kontroll i ett annat ärende och vill därför inte att ett ytterligare företag skickar en förfrågan.