Kreditkort utan valutapåslag

Vad betyder egentligen begreppet kreditkort utan valutapåslag? Detta är en fråga som många privatpersoner ställer sig idag, men svaret är faktiskt väldigt enkelt: det betyder i grund och botten att kreditkortet inte debiterar dig för extra kostnader för köp med annan valuta utomlands, exempelvis när du handlar varor via en kortterminal eller shoppar online.

När du gör köp i andra valutor än svenska kronor lägger kortutgivarna på avgifter som kallas för valutaväxlingspåslag eftersom de måste växla mellan diverse valutor. Valutapåslagen kan däremot skilja sig enormt mycket beroende på vilket kreditkort du väljer att ansöka om, något vi kommer titta lite närmare på i denna text.

Bra kreditkort utan valutapåslag

Jämför kreditkort utan valutapåslag

Hos oss kan du jämföra de allra bästa kreditkorten utan valutapåslag, en fördel som är väldigt viktig att komma ihåg. Detta gör det dessutom enkelt för dig att bläddra bland våra recenserade kreditkort, en aspekt som garanterat underlättar ditt val.

Genom att jämföra olika valutapåslag och andra avgifter kan du göra en bedömning mycket snabbare och effektivare än om du skulle titta på alla de olika korten separat, ett ytterligare plus med vår tjänst.

Några viktiga saker att tänka på när det gäller valutapåslag:

  • De flesta kreditkort har valutapåslag på 1-3%.
  • Uttagsavgifter tillkommer utöver valutapåslagen om du tar ut pengar i en automat.
  • Avgifterna för uttag kan variera mellan 0-5% och även dessa avgifter är viktiga att ha med i beräkningen om du måste använda kontanter.

Ett praktiskt exempel: Du reser utomlands och spenderar 25 000 kronor med din familj med ett valutapåslag på 2%. Detta medför 500 kronor extra endast för påslaget, något som du i bästa fall kan slippa helt och hållet om du väljer ett kort utan valutapåslag.

Bästa kreditkort utan valutapåslag

 

Vilka är då de bästa kreditkorten utan valutapåslag? Detta och mycket mer får du reda på genom att ta en titt bland våra alternativ som vi har tagit fram åt dig. Det är givetvis alltid bäst att fokusera på ett så lågt valutapåslag som möjligt, även om påslaget inte behöver vara det mest avgörande när du väljer ditt kreditkort. Många kort har till och med helt avgiftsfria uttag i andra länder, något som gör dem ännu mer fördelaktiga för dig som ofta reser.

Kreditkort utan valutapåslag och årsavgift

Att hitta kort som erbjuder både låga valutapåslag och en gratis årsavgift är väldigt sällsynt idag, men inte omöjligt. Dessa kort är väldigt förmånliga för dig som användare, samt att du som privatperson slipper den årliga avgiften som också skiljer sig mycket beroende på vilket kort du väljer.

Det finns givetvis kort utan årsavgift, men kortutgivarna försöker alltid hitta ett sätt att tjäna pengar på dig som kund, något som innebär att du allt som oftast behöver betala för någon slags tjänst i samband med kortet. Det kan antingen vara en aviavgift, en årsavgift, eller en extra avgift när du tar ut pengar eller gör köp i butiker utomlands.

Kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgift

Att hitta ett kort utan valutapåslag och uttagsavgift kan också vara en utmaning, men även här finns det alternativ att välja mellan. Uttagsavgifter skiljer sig givetvis beroende på vilket kreditkort du väljer, men de allra bästa korten för dig som vill ha låga avgifter i utlandet är de som benämns som resekort. Dessa kort har vi även gått igenom här på hemsidan för att presentera dig med de allra bästa alternativen som finns tillgängliga på den svenska kreditmarknaden idag.