Jämför och hitta bästa kreditkortet för resan

Bästa kreditkort för resor 2020

Resekort är kreditkort som ger dig många fördelar när du befinner dig utomlands, något som gör dem väldigt eftertraktade för många svenskar idag. Vilka är då de allra bästa fördelarna med dessa kort?  I första hand handlar det om egenskaper som lägre valutapåslag som möjliggör billigare shopping, men även billigare uttag i uttagsautomater.

För att hitta de allra bästa kreditkorten för resan rekommenderar vi att du läser vidare i denna text för att jämföra de olika alternativen mot varandra, men även för att plocka fram det allra bästa alternativet för dig, din budget och livsstil.

Bra kreditkort på resan

Jämför kreditkort för resor

Genom att använda vår jämförelsetjänst kan du enkelt ställa de olika kreditkorten mot varandra för att se vilka av dem som erbjuder de mest förmånliga fördelarna för dig. Detta sparar dig även tid då du inte behöver göra grovjobbet på egen hand, ett ytterligare plus med vår tjänst.

Du kan dessutom spara pengar på själva resan genom att välja ett resekort som har låga avgifter tack vare vår tydliga presentation av de bästa alternativen som finns tillgängliga på kreditmarknaden idag.

Bästa kreditkortet på resan

Vilket kort är då allra bäst för resor? Detta förändras då och då, men tack vare att vi alltid har de bästa alternativen representerade hos oss behöver du inte leta länge för att få svar på frågan. Kreditkort som har låga valutapåslag, samtidigt som de tar ut en låg årsavgift är några av de förmånligaste resekorten du kan hitta idag.

Utöver detta kan du även få poäng som du sedan kan använda för att få rabatterade priser i utvalda butiker, eller för nya flygresor längre fram. Reseförsäkringarna som ingår i resekort är också väldigt viktiga eftersom de förlänger din reseförsäkring som erbjuds via hemförsäkringen. Dessa försäkringar ingår nästan alltid i resekort, även om de kan skilja sig beroende på vilken kortutgivare du väljer.

Att slippa uttagsavgifter är också ett stort plus med resekort och något som många svenskar föredrar, alltså finns det många olika fördelar med dessa kort om du väljer rätt alternativ.

Vi beskriver de allra främsta fördelarna mer i detalj nedan:

 • De bästa resekorten har både låga valutapåslag och uttagsavgifter
 • Reseförsäkring ingår nästan alltid i resekort
 • Du kan få kompletterande försäkringar som är mycket bättre för resor än det du har via din hemförsäkring
 • Vissa kreditkort bjuder på reseförsäkringen om du betalar en viss del av resan med kortet
 • Några resekort ger dig tillgång till en lounge på flygplatsen
 • Genom att samla poäng med korten kan du få rabatter i många butiker

Bra kreditkort för dig som reser mycket

Ett utmärkt kreditkort för dig som reser ofta är ett sådant som belönar dig desto mer du använder det, något som ofta är fallet med resekort idag. Du kan även få tillgång till räntefria dagar och automatiska försäkringar om du betalar en viss summa av resan med kreditkortet. Det finns också möjlighet till cashback program och liknande förmåner som ger dig procentuell återbäring när du handlar med kortet.

Vilka fördelar ska du då titta på lite extra? Vi har punktat ner några av de allra viktigaste egenskaperna som bör finnas i ett bra kreditkort för resor:

 • Inga årsavgifter
 • Låga eller inga valutapåslag
 • Reseförsäkring som ingår
 • Cashback eller bonuspoäng
 • Möjlighet till betalning via e-faktura
 • Räntefria perioder för inköp
 • Möjlighet att betala av hela skulden på en gång

Fördelar med ett bra kreditkort på resan

Vilka är då de allra främsta fördelarna med ett resekort? Som du säkert har läst ovan handlar det oftast om rabatterade priser, billigare uttag, mindre valutapåslag, samt lägre årsavgifter. De flesta kreditkort kan du även betala av när du känner för det, något som kan vara otroligt frihetsgivande för dig som inte vill tänka på pengar och kostnader medan du befinner dig på semester.

En ytterligare fördel med ett resekort är att det fungerar som ett extra kort om du skulle råka tappa ditt betalkort. Reseförsäkringarna som ingår täcker dessutom ambulansflyg eller andra akuta åtgärder vid plötsliga sjukdomstillstånd, samtidigt som de förlänger ditt nuvarande skydd via hemförsäkringen.