OKQ8 kreditkort

okq8 kreditkort

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
10,95 %
Räntefritt
50 dagar
Årsavgift
0 kr

Fördelar med OKQ8 kreditkort

  • 6 månader räntefria varje kalenderår
  • 20 försäkringar, prisgaranti, allriskförsäkring och ett års extra garanti.
  • Rabatt upp till 5% hos 2000 butiker
  • Delbetala köp över 10 000 kr

Bra att veta om OKQ8 kreditkort

OKQ8 VISA kreditkort ger bonus på köp utanför OKQ8 och återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8. Med ett OKQ8 VISA kreditkort slipper du dessutom onödiga årsavgifter.

Med en mycket bra bonus på hela 2,0% på alla de köp som du gör hos OKQ8-kedjan så vinner man nya kunder varje dag med sitt för branschen förmånliga kreditkort.

För dig som tankar upp bilen mer eller mindre varje vecka och som även har möjligheten att tanka just hos OKQ8 så är också ett OKQ8 kreditkort ett riktigt bra val.

Läs gärna noga igenom vår jämförelse här nedan för att kunna se om ett OKQ8 kreditkort också har de fördelarna som du känner är viktiga för just dig.

Fördelar med OKQ8 kreditkort

2% i cashback på tankning och köp

Hela 2% i cashback på samtliga dina köp inom kedjan är vad som erbjuds. Med samtliga köp så menas det att det inte spelar någon roll om du fyller upp tanken på bilen, tvättar bilen i tvättomaten eller om du handlar en kall Pucko och en korv med bröd, du får 2% bonus på alla köp helt enkelt.

I en jämförelse med andra konkurrenter inom samma bransch så är det svårt att hitta något lika bra, åtminstone när det just gäller cashbacken till kunderna.

Ingen årsavgift

Vad gäller prislistan hos OKQ8 så är det främst årsavgiften på 0 kr som tillhör de bästa fördelarna. Räntevillkoren är helt ok och är varken lägst eller högst, men med tanke på att kortet gäller en nischad bransch inom drivmedel så får de ändå ses som bra.

Gratis extrakort

Det som man också måste gilla med OKQ8 är att de även erbjuder ett extrakort för 0 kr. Detta är riktigt bra då det i flerhushåll oftast finns flera bilar eller åtminstone att det finns flera personer som tankar den enda bilen i hushållet.

Möjlighet att delbetala köp

Vill du delbetala dina köp så kan du även göra detta, ränta och amortering tillkommer i sådana fall. Väljer du att betala hela summan som kommer på din månadsfaktura så blir köpet räntefritt, precis så som det också är hos andra kreditkortsföretag.

Reseförsäkring ingår

En ingående reseförsäkring gäller också när du betalar hela resan med ditt kreditkort.

2 betalningsfria månader per år

En sak att också gilla är att man som kund även har en möjlighet att nytta 2 betalningsfria månader under varje år. Villkoret här är att du inte kan nyttja båda månaderna i följd utan behöver ha minst en månad emellan, en bra möjlighet när man helt enkelt känner att ekonomin inte är det bästa under en eller par månader.

Andra förmåner med kortet

Även om det inte är några avgörande faktorer för om man bör skaffa ett OKQ8 kreditkort eller inte så får man även var 6:e biltvätt och var 6:e kaffekopp gratis!

Nu kanske det heller inte är så vanligt att man införskaffar ett kreditkort av något slag för att kunna sätta in och spara pengar på det, men det kan du faktiskt göra med OKQ8:s kreditkort och samtidigt få en sparränta på 0,75%. Så även om just detta inte hör till vanligheterna så är det utan tvekan ändå en fördel för dig som kund att ändå kunna ha denna möjlighet.

Ytterligare återbäring som OKQ8 medlem!

Medlem hos OKQ8 blir du till att börja med automatiskt när du har fått ditt kreditkort beviljat. Så fort kortet är aktiverat så är det bara att börja handla med kortet för att din bonus ska läggas till automatiskt.

En annan riktigt suverän möjlighet som gör ett OKQ8 kreditkort unikt i jämförelse med dess konkurrenter inom samma bransch är den ytterligare chans till återbäring du som kund har.

Återbäringen är individuell för varje enskild OK förening över Sverige. För dig som OKQ8 kund så innebär det att du har chans att få en check på återbäring varje år beroende på hur det har gått för just den föreningen som du är medlem i. Checken brukar ramla ner i brevlådan efter den årsstämma som vanligtvis hålls under någon av sommarmånaderna juni eller juli varje år.

Fördelar utanför OKQ8

Det är vanligt att många nischade kreditkort enbart ger cashback på den specifika kedjan eller butiken som ger ut kortet.

Med ett kreditkort från OKQ8 så får du även cashback (0,3%) på dina övriga köp som du gör i fysiska butiker som online utanför denna jätte inom drivmedelsbranschen.

Då kortet ges ut i samarbete med VISA så fås bonusen automatiskt där VISA är en accepterad betalningsmetod, detta gäller då även för att få bonusen inom kedjan på 2%.

Cashback ges inte hos andra bensinkedjor som är konkurrenter till OKQ8 vilket dock är bra att veta om men som heller inte känns onaturligt på något vis.

Varje kvartal får du sedan en bonuscheck som du kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av OKQ8:s bemannade stationer runt om i Sverige.

Vem kan få ett OKQ8 kreditkort?

Gällande de personliga kraven för att bli kunna bli beviljad ett kreditkort hos OKQ8 så gäller det att du är myndig, d.v.s. att du har fyllt 18 år.

Du behöver också vara folkbokförd i Sverige och även ha ett svenskt personnummer, dessa är grundvillkoren för att kunna få ett kreditkortslån beviljat hos OKQ8.

Som alltid så görs en individuell prövning av din ekonomi där även en kreditupplysning ingår, helt enligt svensk lagstiftning.

Att tänka på med ett OKQ8 kreditkort!

Kortet har en uttagsavgift på 3%, minst 35 kr, när du gör ett kontantuttag i Sverige eller när du är utomlands. En valutaväxlingsavgift på 2% tillkommer också när du gör kreditkortsköp utomlands. Så även om ett OKQ8 kreditkort är ett bra val för dig på hemmaplan så kan det vara klokt att ha annat kort när du ska göra kontantuttag eller när du vill göra kreditkortsköp utomlands och som har lägre avgifter för dessa alternativ.

Räntor som gäller om man utnyttjar krediten

Kreditränta vid delbetalning ligger på 14,95 % /år. Effektiv ränta vid utnyttjad kredit på ett räkneexempel på 30 000 kr ligger på 15,57 % om du väljer att betala med E-faktura och något högre om du väljer att betala med pappersfaktura, 16,91%.

Kort info om OKQ8 kreditkort

Det bästa kortet som alltid ger mer tillbaka.

  • 0 kronor i årsavgift – gäller även extrakort
  • Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8
  • Kredit från 500 kr upp till 100 000 kr
  • 0,75% sparränta
  • Bonus på köp utanför OKQ8
  • JUST NU! 100 kr att tanka för!

Spärra OKQ8 kreditkort

OK-Q8 Bank AB
Telefon: 08-506 80 000